Sada je: čet ruj 09, 2010 4:40 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
 Vodene kozice 
Autor/ica Poruka

Post Vodene kozice
Nisam znala da li da ovo stavim pod dermatologiju pa sam stavila ovdje jer se radi o mojoj curki (2g 8mj) koja se jutros probudila sa 'kozom' na celu :)

Molim neki savjet o tretiranju koze, ublazavanja svrbeza i svakako uzmite u obzir da ima atopijski dermatitis.

Citala sam da je korisna lavanda, ravensara, cajevac ali me zanima u kojem obliku, kolicina i slicno.

:nina

pet vel 05, 2010 2:22 pm

Post Re: Vodene kozice
Za ublažavanje svrbeža može se upotrijebiti prava lavanda, rimska kamilica, tanacetum i estragon metil kavikol (estragona do 0.5%, a ukupno 2-3% e.u.) u maceratu nevena ili se istim uljima premasti puder ili se ulja nakapaju u cinkovu pastu (prvo se razmute u malo nevena pa umiješaju u pastu).
Ovo ne bi trebalo biti nadražujuće kod atopijskog dermatitisa, pod uvjetom da dijete nije alergično na neke od ovih biljaka ili porodicu Asteracee, a to bez testiranja kod alergologa ili patch testa se ne može znati.

Za liječenje samih varicella se koristi ravensara (20%) u baznom ulju kalofila, a u obzir dolaze ružino drvo, palmarosa, bušin i čajevac.
Ovom mješavinom se mažu promjene 3-4 puta dnevno, a može se upotrijebiti i za podizanje imuniteta po uputi aromaterapeuta.
Korisno je oralno davati Immunal, propolis i čaj od bazge za podizanje imuniteta.

sub vel 13, 2010 3:38 pm

Hvala puno na odgovoru, evo nase kozice su u fazi odpadanja krastica, vec su se osusile :up

Upotrijebila sam ovu mjesavinu:
30ml bademovog ulja
10 kapi lavande prave
10 kapi ravensare
10 kapi crvene mandarine

Pronasla sam ovdje
http://drumtidam.info/Vijesti/Duh-i-Tij ... asaze.html
Citat:
Kod vodenih kozica u 30 ml baznog ulja (noćurka, arganie ili makadamije) dodajte 10 kapi lavande, 10 kapi ravensare, 10 kapi kamilice. Nanesite direktno na zaraženo mjesto, bez razmazivanja. Mlake kupke od infuza (čaja) kamilice također mogu biti od pomoći. Za dezinfekciju zraka 40 kapi lavande prave dodajte u raspršivač prostora (90ml vode i 10 ml alkohola) i osvježite povremeno.

Kako su nam kozice uletile pred vikend pokusala sam sloziti nesto nesto sto sam imala kuci. Kupali smo je u zobenoj kupki i kamilici i mazali ovom mjesavinom, nama je to dosta pomoglo da se ne ceska. I dezinficirali smo zrak lavandom.

pon vel 15, 2010 10:28 am

Da, to je nekakva kombinacija protiv svrbeža s antivirusnim djelovanjem, al bolje izostaviti mandarinu jer nije dobra za kožu atopičara, kamilica je bolji izbor.

Kupke sa zobenim pahuljicama (ili vrhnjem, mlijekom), kamilicom i sljezom su i inače dobre za kožu atopičara.

Odlično je npr. u 1 zobeno vrhnje staviti jušnu žlicu noćurka ili macerata nevena (može i obični suncokret, maslinovo ulje i repica-hladno prešano), dobro promućkati i cijelo ili pola doze staviti u kupku.
Može se staviti i žlica glicerola direktno u kupku za dodatnu hidrataciju.

pon vel 15, 2010 7:23 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: